**Problem 1:** P=?, R=20%, T=1 year 73 days, C.I=1240

Solution:

Fraction for 20%=

5+1.2 =6.2 is C.I

6.2———–>1240

25————->?

is principle.

**Problem 2:** P=?,R=%, T=1 year 4 months, C.I=1782

Solution:

Fraction for % is

8+1=9

8+3=11

11———->1782

64————>?

is principal.